Squid basic_nsca_auth stopped working after update.

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Squid basic_nsca_auth stopped working after update.

Ronald
This morning the server was updated.
I have  Centos 7 every moning it pushes the updates with yum.

This morning i got squid updated to :
Name        : squid
Arch        : x86_64
Epoch       : 7
Version     : 3.5.20
Release     : 10.el7

The side effect is :
2017/09/14 15:02:31 kid1| helperOpenServers: Starting 0/5 'basic_ncsa_auth' processes
2017/09/14 15:02:31 kid1| helperOpenServers: No 'basic_ncsa_auth' processes needed.

Config file :

auth_param basic program /usr/lib64/squid/basic_ncsa_auth /etc/squid/passwd
auth_param basic children 5
auth_param basic realm Squid proxy-caching web server
auth_param basic credentialsttl 2 hours
auth_param basic casesensitive off
acl ncsa_users proxy_auth REQUIRED
http_access allow ncsa_users
http_access deny !ncsa_users


It worked month before and i tested the config line again. Still responded like it should. Did an account test and got an OK back from the tool.
But squid says nothing installed..

Anyone an idea how to fix this problem ?

_______________________________________________
squid-users mailing list
[hidden email]
http://lists.squid-cache.org/listinfo/squid-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Squid basic_nsca_auth stopped working after update.

Amos Jeffries
Administrator
On 15/09/17 01:22, Ronald wrote:

> This morning the server was updated.
> I have  Centos 7 every moning it pushes the updates with yum.
>
> This morning i got squid updated to :
> Name        : squid
> Arch        : x86_64
> Epoch       : 7
> Version     : 3.5.20
> Release     : 10.el7
>
> The side effect is :
> 2017/09/14 15:02:31 kid1| helperOpenServers: Starting 0/5
> 'basic_ncsa_auth' processes
> 2017/09/14 15:02:31 kid1| helperOpenServers: No 'basic_ncsa_auth'
> processes needed.

So Squid thinks 5 helpers are already running and no new ones are
needed. Is that wrong?

Amos
_______________________________________________
squid-users mailing list
[hidden email]
http://lists.squid-cache.org/listinfo/squid-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Squid basic_nsca_auth stopped working after update.

Eliezer Croitoru
In reply to this post by Ronald

Can you try changing the line into:

auth_param basic children 5 startup=5 idle=1

 

and then see what happens?

 

----

Eliezer Croitoru
Linux System Administrator
Mobile: +972-5-28704261
Email: [hidden email]

 

From: squid-users [mailto:[hidden email]] On Behalf Of Ronald
Sent: Thursday, September 14, 2017 16:22
To: [hidden email]
Subject: [squid-users] Squid basic_nsca_auth stopped working after update.

 

This morning the server was updated.

I have  Centos 7 every moning it pushes the updates with yum.

 

This morning i got squid updated to :

Name        : squid
Arch        : x86_64
Epoch       : 7
Version     : 3.5.20
Release     : 10.el7

 

The side effect is :

2017/09/14 15:02:31 kid1| helperOpenServers: Starting 0/5 'basic_ncsa_auth' processes
2017/09/14 15:02:31 kid1| helperOpenServers: No 'basic_ncsa_auth' processes needed.

 

Config file :

 

auth_param basic program /usr/lib64/squid/basic_ncsa_auth /etc/squid/passwd
auth_param basic children 5
auth_param basic realm Squid proxy-caching web server
auth_param basic credentialsttl 2 hours
auth_param basic casesensitive off
acl ncsa_users proxy_auth REQUIRED
http_access allow ncsa_users
http_access deny !ncsa_users

 

It worked month before and i tested the config line again. Still responded like it should. Did an account test and got an OK back from the tool.

But squid says nothing installed..

 

Anyone an idea how to fix this problem ?


_______________________________________________
squid-users mailing list
[hidden email]
http://lists.squid-cache.org/listinfo/squid-users